KUIFJE!!


En hier is ie dan....KUIFJE!!
Afgelopen zondag kwam Chris haar (of hem) brengen,geen doosje of kooitje,gewoon op haar vinger...;-)
Weten jullie het nog?
Het was het enigste kuifkuiken dat goed ter wereld kwam...
Toen zag ze er zo uit...



Al snel kreeg het beestje een echte kuif....



Die maar steeds groter en mooier werd....



Hier lijkt het zelfs een klein indiaantje...;-)

Kuifje zit nu met z'n aapje (bij gebrek aan broertjes en zusjes) in het ex-konijnenhok.
Als de kleine een beetje groter is gegroeid dan mag ze in het kippenhok waar drie Oma's  en vier stuks jong grut de boel bevolken....
Ja,ook dat jonge grut is afkomstig van de broedmachine van dochterlief....
Haar broedse kip had er geen zin meer in en toen heeft ze deze taak maar overgenomen door middel van een eierbroedmachine..nog een heel gedoe want het is een precies evenwicht tussen vochtigheid en temperatuur...bepaald niet eenvoudig!
Onze kippenpopulatie was de laatste jaren dermate uitgedund,die kon wel wat jong grut gebruiken,maar laten er nu al zeker twee of misschien wel drie hanen bij zijn....;-(
We horen het eerst aarzelende gekukel steeds krachtiger worden en de brutaalste van de vier duikt steeds op arme Omakip...als hij zijn leven niet betert wordt hij het kippenhok uitgegooid,dat is zeker! De arme Omaatjes verstoppen zich in het leghok om de confrontatie met die oversexte puber te minimaliseren,want het is echt niet leuk zo'n hanig type!
Nu is er onder de Omaatjes ook een hele felle met van die bloeddoorlopen oogjes....ze heeft al eens boven op het hoofd van DH gezeten...en pikken dat ze kan!
Misschien moet zij dat geteisem maar eens mores leren...;-)
Onze vroegere haan Harry,heeft jarenlang buiten het kippenhok gelopen...hij sliep bij de geiten in de stal of in een boom en had het prima naar z'n zin.maar helaas is de vos langs geweest en dat was het einde van Harry..
Kuifje zit lekker in haar hok en kijkt de hele dag wie of wat er langs komt....vreselijk nieuwsgierig en als ze eten krijgt gaat ze op je vinger zitten...;-)



Geniet van het mooie weer!

Marianne