Even bijkletsen....



Deze kouwe karel staat nu ook gezellig op de deel...of staan...hij heeft alleen maar een hoofd...;-)

En dat hoofd bestaat uit zeskantjes en vijfkantjes,een flinke sjaal en een wollen hoed en dat is alles...ik heb hem in een metalen standaard gelijmd die ik ooit eens bij de kringloop heb gekocht.



Achter hem zien jullie een geborduurde soortgenoot,helemaal in de lampjes..

Op de grote tafel staat een prachtige bos met rozen die ruiken...dat maak je tegenwoordig niet vaak meer mee,maar als je langsloopt komt die heerlijke zoete lucht je tegemoet...



Een kadootje van mijn Lief,we zitten al weer 29 jaren in het huwelijksbootje..;-)

En de afgelopen weken is er flink gebreid..



Momenteel zijn er 25 ballen gebreid en twee kleintjes....ik denk dat ik maar stop,mijn boompje is vol....hoewel het wel moeilijk is om te stoppen..zo'n balletje brei je in een avondje zo lekker weg....;-)

De grote seizoensboom heeft nog meer versieringen gekregen..


Zoals deze eekhoorn..



En deze leukerd....
 
Laatst kreeg ik ook een mailtje van F. die weet dat ik een eekhoornfan ben...
Ik kreeg van haar een link naar twee wel hele leuke eekhoorntjes....



En op deze site staat het patroon.....

http://fledgeflyingiseasy.blogspot.com/2011/12/squirrelly.html

Als laatste wil ik jullie over Kootje vertellen...
Sinds september hebben we hier weer een aanloopkater,een gitzwarte,hij lijkt veel op onze Smokey maar hij heeft een platte kop,dus wat perzische invloeden. Het beestje woont sindsdien op het terras onder de kap,hij probeerde ooit eens naar binnen te komen maar werd toen zo snel door Archie weer naar buiten geknikkert dat hij het maar niet meer probeerde....;-)
Hij kreeg elke ochtend en avond een bakje voer en als dank mocht ik hem voorzichtig aaien.
Ik maakte een mandje voor hem en zette dat in een doos op de houten bank en daar sliep hij tussen de bakken met walnoten.
Vanwege de perzische invloeden noemden we hem maar Komeiny,afgekort Kootje.
Een keer toen we de honden aan het uitlaten waren kwam er een zwarte kat voorbij hollen en gaf Lexie en Cider midden op de weg een kopje...jawel:Kootje!
Maar afgelopen week werd het wel heel koud...terwijl Archie en Smokey heerlijk tegen de verwarming in de bijkeuken lagen zat Kootje nog steeds in het mandje buiten...
Ik had het er helemaal niet over naar mijn zin..
Toen heb ik onze katers eens flink toegesproken en ze de situatie uitgelegd..vervolgens Kootje binnengezet en naar bed gegaan
Hoe zou het gaan?
Archie is een echte vechtjas. Hij duldt geen vreemd volk in zijn domein..
Afgelopen zondag liepen er vier fazanten door de tuin...Archie ging er in sluiphouding op af en wist er eentje te pakken..ja,zelfs met z'n drie pootjes is het een enorme jager!
Gelukkig wisten we de fazant weer te bevrijden en vloog de fazant weer weg...
Ik had visioenen van grote plukken haar,krijsende katten en woest blaffende honden....

De volgende ochtend lag Kootje op de mat..heerlijk in dromenland en vanavond kwam DH me halen,je raadt het nooit,er liggen drie katers op het kattenkasteel! Toen Kootje me zag kwam hij direkt kopjes geven...en de rest vond het wel prima....Onze poezedame Penny distantieert zich hiervan,dat is de prinses op de erwt..zij ligt bij voorkeur in de hobbykamer of in de voorkamer tegen de verwarming op een kussen van allemaal halve zeskantjes....;-)
Ja,ik weet het,we moeten afbouwen wat dieren betreft,we hebben er al zo veel..maar ach,soms komen ze gewoon op je pad en je kan zo'n beestje toch niet laten zitten toch?

Nog een paar dagen en het is kerst..



Ik wens jullie een stel fijne dagen toe met veel warmte en gezelligheid!

Marianne