Mijn eigen Quiltmuseum....;-)

Nadat onze jongste dochter Lous haar eigen huisje in Utrecht kreeg...kwam haar kamer leeg... en dat opent natuurlijk perspectieven!

Aangezien ik al meer dan dertig jaar quilt...om precies te zijn ben ik begonnen toen ik zwanger was van mijn oudste dochter Chris,die dit jaar 33 wordt!

De quilts hingen overal...ik had zes quiltrekken vol...er moest iets gebeuren...

Eerst dacht ik aan een leuke oude houten kast...maar dat kon ik vergeten...die zouden we nooit naar boven kunnen krijgen op onze houten trap met een plateautje en een schuine wand...

Daarom gingen we twee weken geleden eens bij Ikea kijken en namen we deze kast mee die heel makkelijk in gedeeltes te vervoeren is...;-)

Tja,maar 1 kast bleek niet genoeg te zijn....afgelopen zaterdag hebben we een tweede gehaald en ze konden aan elkaar worden gekoppeld...super!

Gisteravond heeft Rene de tweede in elkaar gezet en vandaag was ik druk met alle quilts uitzoeken,vouwen en in de kast leggen!

De rechterkast bevat alle quilts van 1986-2000 en de linkerkast de quilts van 2001  tot heden.

En nee,dit zijn natuurlijk niet alle quilts..er liggen er zeker nog een stuk of dertig hier in huis...over bedden,quiltstandaards of aan de muur!


Naast de kast staat een  vitrinekastje met allerlei leuke seizoens versieringen zoals sneeuwmannen,heksjes en pompoenen...

Over het bed heb ik de Morrissterretjesquilt gelegd....

En hier zien jullie de binnenkant.....

Een plank vol met kerstquilts en eentje vol met herfstquilts....

Er staan ook twee mandjes in de kast...

In het ene mandje zitten allerlei herfstornamentjes voor de seizoensboom....

En in het andere allemaal Kerstornamentjes....

Ik ben er superblij mee...

Fijne week!

 

Marianne