Over Josephine,stroomstoringen en vlaaien!

Ja,jullie zien het goed...de Josephine zit in elkaar! Het was nog een hele klus maar zij is prachtig geworden...en weet je wie haar helemaal in elkaar gezet heeft? Jazeker,mijn wederhelft! Ach,het is net als met boten bouwen zei hij...meten,meten en meten!

Maandagavond werd ze nog voorzichtig gestreken...want dinsdag hadden we een afspraak met Elly Prins om haar door te laten quilten...;-)

We gingen met de camper naar Elly toe want onze auto is nog steeds niet uit de garage...de nieuwe stuurstang moet uit Japan komen en volgens mij komt hij fiets of zo...want al met al zijn we hem al bijna 5 weken kwijt! In die tussentijd kon wel de hagelschade worden gerepareerd...gelukkig!

De volgende dag kregen we een stroomstoring...om een uur of negen 's morgens ging de stroom eraf...


Dus dat werd filterkoffie....

Kaarsjes en rummycuppen voor de AGA die gelukkig wel lekker warm was!

Rond half twaalf hadden we weer stroom,in Zuilichem bleek de monteur in brand te staan bij het stroomhuisje...hij is per traumahelicopter afgevoerd...vreselijk!

Donderdag stond de Vlaaienworkshop op het programma,dat had ik als kadootje voor de verjaardag van Rene geregeld....natuurlijk weer met de camper....;-)

We waren die dag met acht personen in de keuken van Saskia Schepers te gast...na koffie met een stuk heerlijke kersenvlaai gingen we 's morgens het deeg maken...nog een hele klus met de hand!

Daarna de vullingen voorbereiden,iedereen deed wat, na een door Saskia gemaakte  lunch van Salade Nicoise met een glaasje wijn gingen we 's middags de vlaaien in elkaar zetten en bakken...


En gebakken werd er...

In totaal kwamen er die middag 35 vlaaien vlaaitjes uit de AGA.....;-)

En toen wonder boven wonder...de stuurstang was die vrijdagochtend aangekomen....en 's middags om half vier was het zo ver....onze Suzuki was er weer!

De volgende dag ging Rene zijn pasverworven vlaaienkennis meteen uit testen...;-)


Want zondag zou eindelijk zijn verjaardag gevierd worden.....nou,de gasten kunnen komen....;-)

En als laatste nog een update van herfstquilt....


Zo moet het ongeveer worden...elke avond worden er blaadjes aangezet!

 

Fijne week!

 

Marianne