Van alles wat...

Afgelopen woensdag was het Quilt Bee bij mij...en Ellie kwam met een heel leuk nieuwtje: Ze was Oma geworden van een prachtige kleinzoon:

Jens!

Dat werd dus beschuit met blauwe muisjes....;-)

Ria liet haar  halve lensquilt zien...een heel gepriegel als ik het zo hoor....maar hij staat ook nog op mijn lijstje...

Donderdag was het oppasdag en we gingen met Thomas met de camper naar de MacDonalds....hij vond het prachtig! Tussen de buien door haalden we voor hem een Happy Meal op om  in de camper op te eten...daarna nog een bezoekje aan de Kringloop waar vooral de speelgoedafdeling voorThomas een eldorado bleek....met drie tractoren liepen we de deur weer uit...jong geleerd is oud gedaan toch?

Van de week kreeg ik een heuse poetsaanval,de hele bijkeuken werd gedaan,kastjes etc...en aangezien de bijkeuken hier een hele flinke is.......was ik's avonds moe maar zeer voldaan....;-)


Zaterdagmiddag heb ik een mooie rozenrand om de logcabin top gezet...klaar om eind september te worden doorgequilt door Anne Lillholm! Ik ben heel benieuwd hoe hij gaat worden....

 


Ook het laatste randje van onze Bom"Les Bordures de Josephine" werd deze week geborduurd...nu moet alles nog in elkaar gezet worden!

En het laatste sneeuwvlokje van "Snowstorm"....


Tussendoor ben ik druk met het doorquilten van mijn Mandjesquilt...

Ik ben nu ongeveer op de helft...nog even doorbijten,zoals jullie wel weten is doorquilten niet mijn sterkste kant....;-)

 

Zondagochtend,ik wilde net naar Hour of Power gaan kijken,de rest van de familie was nog in diepe rust,werd er gebeld....

Chris vroeg of ik even mee wilde naar een oogstmarktje in de buurt...natuurlijk ging ik mee en om tien uur werd ik opgehaald.

Er werd gedorst op de oude manier...er waren allerlei biologische producten van fenegriekkaas tot allerlei soorten jammetjes als rabarberaardbeienjam...en dat dat lekker is weten we maar al te goed,we maken het al jaren...;-)

Chris viel voor dit appelwondertje...


Hiermee schil je de appel mooi dun terwijl de appel zelf een soort spiraal wordt...ingenieus! Ideaal voor appeltaarten,appelbeignets of gewoon om op te eten!

Thomas amuseerde zich prima op de houten tractor....


En deze mooie rode tractor deed het nog best....;-)

Toen nog een bezoekje aan de Natuurwinkel,waar Thomas een mooie houten uilenpen uitzocht en ik deze leuke driedimensionale eekhoorn,een puzzel die je zelf in elkaar moet zetten...


Thuisgekomen een kop koffie en de tuin in...

De laatste paprika's en nog wat tomaatjes geplukt..de twee groene bakken gevuld met groenafval...

En even de James Grieves geprobeerd....ze waren rijp!

Zondagavond heerlijke appelmoes gemaakt en morgen ga ik de rest van de appels verwerken! De potjes staan al klaar....;-)

Fijne week!

Marianne