Over Bee,Bom en Buitengebeuren....;-)



Afgelopen woensdag was de Bee bij mij....er werden 's morgens vroeg Madeleines gebakken (de avond tevoren om 22.00 deeg gemaakt) en nadat we het eerste kopje binnen hadden gedronken konden we voor de tweede ronde heerlijk buiten zitten....
Ria was druk aan het doorpitten van de Amish Circle Quilt,Ineke was aan het appliceren van de herfst blokken van Bunny Hill,Ella ging stitcheries maken,Jeanine was druk met haar hexiequilt en mijn moeder genoot van alles om haar heen...borduren en quilten zijn momenteel erg moeilijk met haar handen,ze zijn heel stijf en gevoelloos...maar de sfeer was supergezellig en daar gaat het tenslotte om! Er werden ook plannen gesmeed om donderdag 2 oktober per trein naar de Handwerkbeurs te gaan ......



De zonnebloemen beginnen prachtig te bloeien...ze zijn spontaan weer op de hoek gaan groeien waar ik er verleden jaar  eentje had neergezet....maar liefst drie bij elkaar!

's Middags zijn we met z'n drietjes naar het tuincentrum geweest waar mijn moeder wat nieuwe planten voor haar balkon heeft gekocht en ze een hele leuke tuinset zag...
Na rijp beraad,lees: cappucino met taart in het aangrenzend tuincafe,werd de knoop doorgehakt,de tuinset werd afgerekend en zaterdag zouden we hem met de aanhanger ophalen en naar haar toebrengen!



Ria had voor ons de laatste rabarber gesneden,dus zaterdag werd er ook nog wat aardbeienrabarberjam gemaakt....een heerlijke combi ....voor een betere gelering (aardbeien en rabarber hebben weinig pectine) heb ik op advies van Madam Confituur het sap van een citroen toegevoegd...het lijkt een stuk te schelen!



Zaterdagmiddag haalden we de tuinset op en's avonds leverden we hem af...met vereende krachten van Rene en  mijn broer Art kregen we het tafelblad op het slechtpassende onderstel....;-)

Natuurlijk moesten we de set even inborrelen.....;-)



Zo ziet het er uit met  de flits....



Maar in werkelijkheid ziet het er veel gezelliger uit....het lijkt wel of je in een soort serre zit,vol planten...zo gezellig!

Natuurlijk is er nog veel meer gebeurd deze week...we zijn nog druk aan het klussen...er wordt geschilderd etc...
Maar ook veel voorbereidingen voor de Handwerkbeurs in Rijswijk die van 2 t/m 4 oktober wordt gehouden in de Broodfabriek.
We hebben een schattig afvalbakje oftewel Poubelle gemaakt voor het Mon petit Atelier schootkussen....een leuk adventsquiltje op een metalen stake van Ackfeld en de inschrijving van onze nieuwe BOM:" Les bordures de Josephine  " is begonnen!
Het is de bedoeling om 15 november te gaan beginnen ......
Beide pakketjes zijn voor het eerst op de beurs verkrijgbaar.



Hier alvast een stukje van het adventsquiltje...

O ja,wie een print van de nieuwsbrief laat zien.krijgt 10 % korting op de beurs....;-).

Fijne week!

Marianne