Over poezenbeesten en nog het een en ander....;-)

Van de week liep ik even de Action binnen en zag een leuk fotodienblaadje.... thuisgekomen even gezocht in mijn stapeltje: " Geborduurd maar nog niet afgewerkt" en dit borduurtje paste er precies in!  Later die week nog een keertje teruggegaan om nog een paar dienblaadjes te halen....en dat is nou precies mijn valkuil waar ik weer met open ogen intuinde.....;-)
 Ik groei hier langzamerhand dicht...echt waar! Ik kan moeilijk iets weggooien,denk altijd dat kan ik later nog wel gebruiken (gebeurt sporadisch) ben gek op leuke mandjes etc....

Toen wij zo'n 18 jaar geleden van een tweekapper naar deze boerderij verhuisden dachten we nog.... plek zat!  Maar ook hier is het nu mudvol......;-)

Het is duidelijk...we moeten hier de boel gaan organiseren...lees OPRUIMEN,lees WEGDOEN!

Ik ben een paar dagen geleden eens begonnen met de quilttijdschriften....de eerste dateren van 1986....doorbladeren en als ik niet meteen dacht: DAT WIL IK MAKEN! dan ging het blaadje op de stapel: WEGDOEN! Maar oei,wat is dat moeilijk...iets in mij wil alles houden,verzamelen,net een eekhoorn....;-)



Deze week heb ik ook twee leuke poezebeesten gemaakt,het is een Amerikaans patroon,ze zijn van wollen stofjes gemaakt met  siersteken op de naden..



Bij het patroon zitten twee velletjes met siersteken,je knipt uit wat je nodig hebt,haalt het achterkantje eraf en plakt het op de naad...geborduurd? Dan in een bakje lauw water en het voorbeeldje lost gewoon op! Zo zijn alle steekjes mooi regelmatig....;-)
De patronen nemen we mee naar de beurs in Zwolle! 

Over poezenbeesten gesproken....



Hier zien jullie Penny verstoord kijken vanwege de flits....ze zoekt het altijd hogerop en 
heeft hier een heerlijk plekje in de bijkeuken gevonden tegen een warme muur...aan de andere kant staat de AGA..... ;-)



En hier een foto van Lexie,ze kijkt met veel belangstelling naar het natuurprogramma over de Pinguins...ze is een echte fan!

Maar er werd ook gehaakt aan de CAL...



Deze steek heet Catherine'sWheel....

En vanochtend werden de laatste steekjes aan het Randje van de Weekproject gedaan...



De kou in het noorden van het land komt langzamerhand naar beneden....vanochtend was het in Groningen -6 en in het zuiden +6....ik ga mijn warme sokken maar vast pakken...;-)

Fijne week!

Marianne