Blue Monday.....

Blue Monday?

Welnee,al schijnt de zon niet en is het een grauwe sombere dag er is toch echt wel wat moois te zien ......;-)
Als  ik naar buiten kijk zie ik de hamamelis prachtig bloeien...elk jaar weer een feestje! Kale takken  met van die leuke gele friemeltjes....heerlijk!



Maar ook de gele kornoelje doet zijn best...de eerste piepkleine bloemetjes komen al uit....lastig om ze scherp te krijgen zo hoog...dan maar een beetje wazige foto,heeft ook zijn charme zullen we maar zeggen!

Afgelopen maandag had ik een staaroperatie,ik zat best wel in de piepzak,had niet echt geweldige ervaringen drie jaar geleden....Maar het ging prima,behalve dan dat ik even tegen het plafond ging toen de verdoving niet helemaal optimaal was...maar dat werd gelukkig snel verholpen...
Nog vier weken druppelen dan is alles weer achter de rug.
Ik moest de rest van de week rustig aan doen...nou ja,voor mij is dat niet verder gaan met de zolderopruiming en zo...maar een beetje haken,borduren met de loup,wat apliquicken en wat breien behoort natuurlijk wel tot de mogelijkheden.. 
Dus zat ik maandagmiddag prinsheerlijk in mijn Atelier te haken met een oog....;-) ging prima alleen toen ik de thee wilde inschenken merkte ik toch dat je wat diepte mist...ik schonk er gewoon naast...;-)



Dit zijn de eerste vijf toeren van de Haakalong...ik gebruik allerlei vrolijke kleurtjes uit mijn voorraad...

 

Gelukkig mocht het kapje er de volgende dag af...en kon ik lekker gaan borduren...
Hier de eerste toeren van het Randje van de Weekproject....ik borduur met 304 en blanc,niet te geloven dat hier zo veel mensen aan meedoen!



En ik heb ook een poging gewaagd met de Quiltalong van Just Take 2:
De Wedding Quilt van Benjamin Biggs....helemaal geappliquickt!
Het eerste Block is de Apple Ridge Star...



Geen idee hoe ver ik kom...het is een enorm project ....
Ik gebruik stofjes uit mijn voorraad,dit zijn stofjes uit de serie Chateau Rouge van French General.

En toen werd het donderdag...Lous weer terug naar Afrika...
Ze werd weggebracht door Chris,ik moest naar de controle en wegbrengen is beslist niet mijn ding,ik haal veel liever op! 
Raar,toen we thuiskwamen voelde het huis direct anders...en toen ik de volgende dag haar kamer in ging kwamen de waterlanders...
Maar ze doet wat ze graag wil en dat is goed..al is het soms wat slikken, moederkloek die ik er ben.
Bij de controle kon je goed merken dat de staar weg was...verleden keer strandde ik bij regel 5, en nu kon ik met een beetje moeite regel 12 nog lezen....;-)
Jammer,mijn staar"vakantie" is al weer een paar dagen over,het is weer poetsen geblazen....;-)

Fijne week!
 

Marianne