Apliquicken en I love Chocolate.....


Is het geen schatje?
Natuurlijk heb ik er ook een eekhoorntje opgezet....;-)
De afgelopen week werd er hier druk geapliquickt.....kennen jullie deze spaanse staafjes al?
Eigenlijk zijn deze roestvrijstalen staafjes een soort verlengstuk van je handen...
In het begin voelt het een beetje vreemd maar al gauw merk je hoe handig ze zijn!
Ik zal jullie even laten zien hoe ze werken....
Je hebt nodig:
Een lijmstift,
Ik gebruik altijd die van Sew Line,als je nieuwe vullingen moet kopen kan je het beste de gele nemen die blijven langer vochtig maar de andere kleuren doen het ook goed,dan moet je alleen niet te veel tegelijk insmeren anders is je plakrand te droog.

Vlieseline 250,
Dit is plakbare vlieseline en blijft dus zitten in de applicatie,je kan ook freezer paper gebruiken maar die moet je er weer uithalen.Bij grotere stukken is dit wel aan te bevelen.

De apliquickstaafjes

Trek je malletjes over op de vlieseline,knip ze precies uit want als je malletje niet goed is wordt je applicatie het ook niet....;-)
Strijk ze op de stofjes en knip ze uit met een kleine naadtoeslag.

Ik werk op de achterkant van een dienblaadje,mocht er wat lijm opkomen dan maak je het zo weer schoon. 

Nu gaat het beginnen....
Lijm een stukje van de rand van je malletje met de lijmpen,pak het staafje met het afgeplatte gedeelte in je rechterhand,nee,niet zoals je een pen vasthoudt,maar zo...



Voor de goede orde,ik ben links dus doe ik alles net andersom....;-)
Het dikke staafje gebruik je om het malletje met de stof vast te houden,meestal de kant met het vorkje maar bij hele kleine stukjes kan je ook het puntje aan de andere kant gebruiken.

Nu vouw je met de afgeplatte kant van het staafje de stof om het malletje heen terwijl je deze tegelijk goed vastdrukt.Krijg je toch een klein plooitje dan duw je deze met het puntje aan de andere kant glad...zo ga je je hele malletje langs en het resultaat is een mooi vloeiend applicatiestukje! Natuurlijk moet je even wennen aan het vasthouden..maar als je even oefent merk je dat het wel heel fijn gaat. 
En ook hier geldt: Goed gereedschap is het halve werk!

Ook het apliquick schaartje is een heel fijn attribuut,aan een kant zitten er allemaal een soort tandjes zodat de stof niet wegglijdt tijdens het knippen..
Er zit ook een uitsparinkje waar je je wijsvinger op kan leggen om je  schaartje nog beter te besturen.



En dan komen we bij de pincet...
Deze is een stuk breder,houdt heerlijk vast en is heel handig om o.a. freezer papiertjes uit de applicaties te halen of als je hele kleine stukjes stof moet knippen om het stofje mee vast te houden tijdens het knippen!

Als je alle deeltjes klaar hebt en aan elkaar geplakt dan kan je het geheel op de ondergrond appliceren.



En daar is de kleine Sunbonnet Sue....

Tot zo ver de apliquickmethode,de tools zijn verkrijgbaar in onze webwinkel!

Verleden week rolde er ook een leuk blad door de brievenbus....

 

Met het patroon van ons quiltje:  " I love Chocolate" 

Eigenlijk hoort er nog een leuk cupcakespeldenkussentje bij,jullie zien hem onder de stolp maar het blad zat al boordevol en daarom komt deze in het volgende nummer!
Helaas hebben ze niet het complete patroon afgedrukt op het werkblad....en zijn de malletjes te klein afgedrukt. Mensen maken nou eenmaal fouten...
Daarom,mochten jullie het willen maken, mail even naar:  ilovechocolate@ikorniquilt.com   en de ontbrekende delen worden via een PDFbestandje  naar jullie toegestuurd!  Er hebben al veel mensen van deze service gebruikgemaakt....;-)

Als laatste wilde ik jullie nog een zonnebloemfoto laten zien...we genieten er elke dag van!



Nog een fijne nazomerweek! 

Marianne