Paasperikelen....;-)

Afgelopen woensdag hadden we Bee bij Ella, altijd weer gezellig om elkaar te zien en te spreken...Ella had een leuke paasetagere op tafel staan. Nou meen ik me te herinneren dat ik ook nog een  etagere op zolder had staan....Ja hoor,een metalen met rieten mandjes,ooit een keer gekregen van Chris en Maart! Na een bezoekje aan de tuin voor de nodige bloemetjes en hier en daar wat gezoek in kasten had ik ook mijn paasetagere klaar....;-)

Bovenop een haasje, een ei gevuld met druifjes,narcisjes,buxus en viooltjes en wat chocolade eieren...


 

In het middelste mandje een eierdopje met haas,een paar schaapjes,een ei met waxinelichtje en een chocolademal van een haas...

En onderop een mix van bloemetjes,schaap,vogelnest en een lief hazendoosje...

Ook op het tafeltje van de kleinkids staat een appelbloesemtak met paasfrutsels waaronder twee mandjes die natuurlijk elk een chocoladeeitje bevatten...elke maandag wordt er gauw gekeken.....;-)

Afgelopen maandag riep ik Kate om mee te gaan naar de kas...de week ervoor hadden we samen gezaaid.Kate had de potjes gevuld met aarde en ik deed de zaadjes erin....Maar ook Thomas wilde mee. Hij liep door het poortje en bleef opeens staan...

"Oh Oma,overal bloemen!"

Het ventje liep verrukt van de tulpen naar de narcissen en de blauwe druifjes..hij vond het zo mooi!

Op zulke momenten kan je ze toch alleen maar plat knuffelen?

Onze gevederde dames zijn definitief uit hun winterslaap...een luid gekakel de afgelopen week...ze hebben hun best gedaan!

Het uitzicht uit de voorkamer is imposant....ik weet niet hoeveel bloemen!

En hier het Petit Fourtje van de Week van Grietje Karwietje....Blueberry Cheesecake!

En op de keukentafel staan een stel rode tulpjes....die ik op internet voorbij zag komen....Je neemt een vierkant (ik heb 5x5 inch genomen) naait dit op elkaar zodat je een kokertje krijgt.Dan vouw je het kokertje dubbel en rijg dit dan met een stevige draad aan de rafelkanten rondom samen.

Een sateprikker groen verven met wat hobbyverf en deze met de punt door de onderkant van de tulp steken.Om te zorgen dat de tulp niet meer van het stokje valt heb ik met wat lijm uit het lijmpistool een knoop op de punt vastgelijmd.Dan het tulpje los vullen. Vanuit het midden van de ene kant een paar steekjes naar het midden van de andere kant.Ditzelfde nog een keertje aan de twee andere kanten zodat je  4 puntjes krijgt.

Ik heb  nog een paar bladeren van vilt gemaakt en die om een steeltje gefestonneerd. Veel succes met de tulpjes!


 

Fijne week!

 

Marianne