Haakkoorts?

Mensen die mij kennen weten wel dat ik geen echte haakster ben....;-)

Dus toen die leuke Petit fours van Grietje Karwietje (FB groep) langskwamen heb ik wel even moeten nadenken...zal ik toch?

Maar ja,ze waren zo leuk dat ik toch gewoon begonnen ben! Wel even gekeken op You Tube hoe een magische cirkel te maken want dat was onbekend terrein!En hoe ging een vaste ook al weer?

Maar ja,oefening baart kunst,dus gewoon beginnen en zo nu en dan uithalen!

De cupcake van verleden week is ook een leukerd...

Deze cupcake met sprinkels zit onder een mooi stolpje....

Toch een leukerd?

En toen ik zo aan het haken was...moest ik denken aan dat leuke boekje dat ik had gekocht op de Handwerkbeurs....

Nogmaals,ik ben geen haakster maar toen ik die leuke beestjes van Beatrix Potter zag....toch gekocht,misschien wordt ik wel een haakster!

Nou,dat heb ik geweten...patronen lezen is nog een hele kunst....en maar tellen of ik het juiste aantal had...toch maar weer uithalen...het klopt niet....pffft,ik kreeg er een staart van! Maar ze waren zo leuk.....;-)

En dan op een gegeven moment is mijn haasje af....kompleet met een rood jasje....;-) En dan ben ik stiekem een beetje verliefd op mijn eigen haasje....

Ik heb hem gehaakt met haaknaald nummer 2 en een bolletje Laine Coton van Phildar...

Nou had ik ook een mooi bruin bolletje Phildar coton 3...ik ben aan het experimenteren geweest...en met haaknaald 1.50 heb ik hetzelfde patroontje gehaakt! Het was een hele klus  want het is petietepeuterig....en je haakt als je heel fijn in het rond haaktsnel de lusjes van de overkant mee....Ik denk dat ik elk deeltje wel minstens twee keer heb gehaakt...Maar ja,het zit in je hoofd en het zal goedkomen....dan bijt ik me erin vast.....;-)

De onderdelen zijn klaar...nu het in elkaar zetten!

En kijk die ukkepuk daar nou toch staan...11 cm hoog....

Nog een rood jasje met kraagje....


Hier staat hij nog alleen...


En hier met zijn grote broer!

 

Fijne week!

 

Marianne