Even bijpraten...;-).

Dit is over van de pepernotencake die ik gisteravond had gebakken.....;-)

Vanochtend kwamen Ellie,Jeanine Ria en Ineke gezellig een kerstvogeltje maken....dat is traditie...elk jaar in december wordt er hier iets kersterigs gedaan...na de koffie komt Rene langs met de gluhwein of de tokkelroom....heerlijk!

Zo'n ochtend vliegt voorbij...

Iedereen komt met een klein kerstkadootje aan...van een pot zelfgemaakte kersenjam tot een bakje met bolletjes....;-)

Maar waar waren we gebleven? Mijn laatste blog ging over de reis naar Houston...geweldig zoals altijd en vol inspiratie,stofjes patronen en ideetjes kwamen we dinsdags 8 november weer thuis...De volgende dag kreeg onze dochter Chris een kopstaartaanrijding...auto total loss maar belangrijker, met haarzelf ging het niet zo lekker...na een hoop gedoe bleek ze toch een whiplash te hebben.Dus die week regelmatig opgepast en ons eigenlijk best veel zorgen gemaakt....Tussendoor druk bezig voor de beurs in Nieuwegein die ook al in zicht kwam...Er werd nog een lief kerstquiltje gemaakt....


Er werden veel pakketjes gesneden en 23 november gingen we opbouwen!

Hoe groot was onze verbazing toen onze jongste dochter Lous die in Utrecht woont en pas zaterdag terug zou komen van een reis naar Kenia bij de Beursfabriek klaarstond om ons te helpen....heerlijk!

Met z'n drietjes gaat het zo veel makkelijker....;-)

Deze foto werd gemaakt door vrienden van ons die speciaal voor ons naar Nieuwegein kwamen...ze hebben zelf helemaal niets met handwerken! Even later was het druk en toen haalden ze nog een kop koffie....lief he?

We werden trouwens erg verwend....heerlijke bonbons van Marianne K..ze waren super Marianne! En een leuk eekhoorntje voor de verzameling van Mieke...


We hadden drie drukke gezellige dagen in Nieuwegein...ook veel aanmeldingen voor de nieuwe BOM : Les Saisons Art Nouveau....


Zijn ze niet prachtig?

Deze bandjes zijn van Kaari Meng van French General...

Je kan ze overal voor gebruiken..ik zag een klein lopertje van simpele hour glassblokjes met rondom dat brede band en in het midden een smaller bandje..gelijk een pronkstuk!

Zaterdagmiddag stonden Lous en Fokke  klaar om mee te helpen afbouwen...en dat gaat snel met z'n viertjes! Na nog een snelle maar gezellig hap bij de Mac gingen we weer huiswaarts...moe maar voldaan!

De volgende dag hielden we rustdag...we zouden de komende dagen wel uitpakken,tellen en opruimen....dachten we...;-)

Maandag was het oppasdag en stonden de twee kindjes al vroeg voor de deur.

We gingen met ze naar het tuincentrum..er werd in een treintje gereden...

Naar de konijntjes gekeken...

En natuurlijk naar de kerstshow....

Nog een hapje gegeten....

De volgende dag lag ik op bed.....en ook Rene voelde zich goed gammel...

Bijna een dag en nacht geslapen...moest even bijtanken zullen we maar zeggen..de hoestdrank,finimal en keelpilletjes zorgen voor de overige ongemakken....

Donderdag hebben we nog opgepast en vrijdag weer voor het eerst naar buiten..Sintkadootjes voor de kindertjes!

En dan gaat Rene door zijn rug met het verkeerd tillen van een hooibaal....;-(

Tussendoor zijn er nog blokjes gemaakt voor de 365 Challenge...nee,ik ben niet bij,dat lukte me echt niet!

Wel zijn de twee rode randen klaar....die worden pas samen met de witte rand en het hoekblok eraan gezet...Er zijn nu drie hoekblokken klaar....ik ruik de eindstreep! Of ik zoiets nog een keertje zou doen? Nou,ik heb er wel veel van geleerd,maar elke dag een blok is me eigenlijk te veel...hoewel...misschien ga ik het straks wel missen in januari!

Een fijne week!

 

Marianne