Kippen,kuikens en een konijntje....;-)

Zien ze er niet leuk uit? Al deze kipjes en kuikens hebben een paaseitje in hun buik....Het begon allemaal zo.....

Afgelopen woensdag hadden we Quiltbee en kwam Ria met dit lieve kuikentje.... ze had er maar liefst 40 gemaakt! We kregen naast het kuikentje ook het patroontje...dus  werd er 's avonds druk gebreid....;-)

Dankjewel Ria!

Voor de kuiken- en kippenliefhebbers is hier het patroon:

Zet 13 steken op met naalden nummer 3

Meerder eind van de pen 1 steek tot 21 steken totaal.

Brei terug en kant bij de volgende naald 7 steken af,naald verder uitbreien.

Bij de volgende pen weer 7 steken afkanten,met de overige 7 steken nog 7 naalden breien.

Haal een draad door de  7 lussen,trek aan en naai de kip in elkaar,zet er een snaveltje aan en eventueel een kammetje op.

Ik heb de gele en zwarte kuikens met sokkenwol gebreid...de witte met een soort badstofdraad en naalden nr. 5...

Over kuikens gesproken...wat vinden jullie van deze kuikenkoek? Rene kon hem niet laten liggen...;-)

 

Ook is het Aprilborduurtje van the Joyful World afgemaakt,klaar voor de volgende maand!

En afgelopen zaterdag kwam deze lieve freebie van La Comtesse & le Point de Croix af en werd gelijk ingelijst...

Voor de borduursters  google eens bij La Comtesse & Le Point de Croix en kijk dan eens bij Images...dan vind je een heleboel leuke freebies!


Natuurlijk werden er ook weer blokjes gemaakt voor de 365 Challenge...dit keer veel met mitered corners,niet mijn favoriet maar ik ben er nu best handig in geworden! Het is een echte challenge....;-)


Afgelopen woensdag heb ik deze quilt eens uit het Quiltmuseum gehaald..."Flower Power" uit 1996, een patroon uit een oude Quilters Newsletter Magazine...met de hand genaaid en doorgequilt....

Donderdag had ik een afspraak in het ziekenhuis om mijn oog te laten nalaseren...het was zo gepiept.Dan merk je toch dat je (gelukkig) weinig in een ziekenhuis komt..je hoeft je niet meer te melden bij iemand aan het loket maar aan een aanmeldingspaal,je houdtje patientenpasje ervoor en krijgt dan een bonnetje waar je moet wezen...niet echt mijn ding...;-)

Deze week ook twee nieuwe aanwinsten voor mijn eekhoornverzameling..het eekhoorntje op de boomstam is een kaars en het andere eekhoorntje staat op een lief schaaltje....ik ben er blij mee!

En de rabarber begint al boven te komen......mmmmm,straks kunnen we rabarber/aardbeienjam maken....mijn favoriet! En niet te vergeten rabarbertaart...die maak ik altijd met mijn verjaardag!

Fijne Paasdagen!

 

Marianne